Vožnja automobila zimi

voznja-po-snegu-3

Vožnja automobila u zimskom periodu, narocito kada ima snega za mnoge vozace predstavlja problem, što ne treba da cudi jer se ona u mnogome razlikuje od nacina upravljanja automobilom u drugim godišnjim dobima. Kako da se pokrene vozilo, da se vozi i koci po snegu, ledu i mokroj podlozi, su vozacke veštine koje se ne uce u auto školi nego mogu da se steknu samo iskustvom. Medjutim, za vožnju po snegu, zamrznutim putevima i jakom vetru, problemi sa kretanjem, upravljanjem i zaustavljanjem po klizavom putu postoje pravila koja kada se znaju i primenjuju pomažu vozacima da bezbedno sticu iskustvo i sa samopouzdanjem automobil voze i zimi.

Pažljivo – bezbednije

Prvo i osnovno pravilo vožnje po snegu je pažljivost. Sve promene, bilo da je u pitanju promena pravca ili brzine moraju da se obavljaju sporije i s velikim osecajem, jer nagle promene mogu da dovedu do gubljenja kontrole nad automobilom.

Kretanje iz mesta

Kada vozac ocisti automobil od snega i leda može da sedne u njega, startuje motor i pocne da vozi. Ako je ispred automobila i tockova dosta neutabanog snega potrebno je da se nogom ili još bolje lopatom (koja bi zimi uvek trebalo da bude u prtljažniku) bar delimicno ocisti. Vozacima s nedovoljno iskustva najveci je problem da krenu iz mesta, jer zbog smanjenog trenja pogonski tockovi lakše proklizaju. Zato je na snegu i ledu potrebno da se doda gas, ali pedala kvacila treba da se otpušta znatno sporije i pažllivije nego na suvom kako bi pogonski tockovi postupno zahvatali klizavu podlogu i pokrenuli automobil. Papucica gasa treba ujednaceno da bude pritisnuta, kada se oseti da su tockovi poceli da proklizavaju treba malo pritisniti pedalu kvacila dok tockovi ne prestanu da klize, onda opet popustiti pedalu kvacila da se smanji proklizavanje i tako sve dok se automobil ne pokrene. Ne treba preterivati sa popuštanjem i pritiskanjem pedale kvacila da se ono ne bi oštetilo. Po pravilu kada je na putu mnogo snega i leda treba krenuti iz drugog stepena prenosa. Za sve to potrebno je dosta iskustva i vežbe na praznom parkingu.

Ubrzavanje

Za vožnju po klizavom putu važe drugacija pravila nego na suvoj podlozi. U praksi svako može da oseti da prevelik broj obrtaja motora dovodi do iznenadnog proklizavanja pogonskih tockova ili, što je teže da se kontroliše u kombinaciji s bocnim zanošenjem. Ako dodje do takve situacije jedina pomoc je oduzimanje gasa, ali nikako naglo, vec nežno, a na kocnicu mora da se zaboravi i da se ona koristi samo u slucaju nužde. S obzirom da ce preveliki gas i previsoki obrtaji uvek da izazovu proklizavanje, za ubrzanje u svakom stepenu prenosa treba da se iskoristi najviše trecina gasa, odnosno najviše trecina maksimalno dozvoljenih obrtaja motora. To prakticno znaci da u viši stepen prenosa treba da se prebaci što pre, ali ne treba preterivati. U svakom slucaju, zvuk motora i zvuk proklizavanja tockova najbolji su pokazatelji koliko je neko vešt u zimskim uslovima.

Vožnja i upravljanje

Pri promeni stepena prenosa pedala gasa treba da se otpusti vrlo pažljivo (naglo otpuštanje gasa može da zanese automobil), kvacilo se nežno pritisne, promeni se stepen prenosa, polako se otpusti kvacilo i istovremeno dodaje gas, ali vrlo malo, mnogo manje nego na suvom putu. Pri skretanju ili promeni pravca treba da se izbegava oduzimanje ili dodavanje gasa jer u oba slucaja može da se dogodi da se automobil zanese. Zato, pre promene kretanja treba da se smanji gas ili da se poptuno skine noga s papucice i tek kada se automobil vrati na željeni pravac možet da se polako doda gas.

Skretanje

Pored veštine upravljanja kvacilom, gasom i menjacem od velike važnosti je rukovanje upravljacem. Svi pokreti upravljacem moraju da budu meki, postupni i pravovremeni. Naglo okretanje upravljaca nije dozovoljeno jer se na taj nacin gubi kontrola nad automobilom. Skretanja u bocne ulice u gradu u nekim slucajevima mora da se izvede brzinom pešaka, a na putu krivine treba da se savldavaju dva do tri puta manjom brzinom od brzine na suvom. Promene saobracajne traka treba da se izvedu sa što manjim okretanjem upravljaca jer velika kolicina snega može da zanese automobil.

Kocenje

Kod prevelike brzine u krivini po pravilu automobil pokušava da zadrži pravac kretanja i to tako što prednji kraj automobila nastoji da u krivini nastavi pravo. U tom slucaju treba prvo da se skine noga s papucice gasa i tako dozvoli prednjim tockovima da prestanu da klizaju. Najveca greška vecine vozaaca u takvoj sitaciji je još jace okretanje upravljaca u krivini i panicno pritiskanje kocnice, a treba da se radi baš suprotno. voznja-po-snegu-1Kocenje je dozvoljeno samo u krajnjoj nuždi, a u slucaju da automobil želi da nastavi pravo u krivini dodatno okretanje tockova samo ce ih još više blokirati. Na prvi pogled suprotno logici, u takvoj sitaciji upravljac i prednje tockove treba okrenuti u suprotnom smeru od smera krivine kako bi se tockovi izravnali i što pre poceli da se okrecu. Kada vozac oseti da se prednji tockovi okrecu i da automobilom može da se upravlja treba upravljac ponovo da okrene u pravcu krivine, ali nikako prejako vec koliko je potrebno. Ceo postupak izgleda komplikovano, ali se izvodi relativno lako i trebalo bi da je instinktivan.

Zaglavljen automobil

Zbog visokog snega i jakog leda, pre ili kasnije dododje do situacije da se automobil zaglavi. Najlakši nacin da se izvuce je ljuljanje, odnosno kretanjem napred i nazad i korišcenjem inercije za izlazak iz neprijatne situacije. Za teže slucajeve jedino rešenje je lopata kojom treba da se ukloni sneg ispred ili iza automobila tako da može da se izadje na cist deo puta.

Zaustavljanje

Za zaustavljanje u najvecoj meri treba da se koristi efekat kocenja motorom, a što je moguce manje da se upotrebljava kocnica. Kod kocenja motorom isto kao i kod ubrzavanja, ne sme da se pretera s brojem obrtaja jer tada može da dodje do proklizavanja pogonskih tockova. Kocenje kocnicama, kao i svaka radnja na klizavom putu, treba da bude odmereno, pažljivo i bez naglih pokreta. Kada vozac oseti da tockovi blokiraju, treba da smanji pritisak na kocnicu. Kocenje kocnicama zahteva vrlo dobar osecaj jer ako se to cini pregrubo, tockovi ce da blokiraju što ce da poveca zaustavni put nekoliko puta. Najvažnije u vožnji u bilo kojim uslovima, pa i po klizavom kolovozu je da vozac uvek mora da zna kako ce automobil da se ponaša posle odredjenog manevra.

Izvor: Net Auto