Volvo proslavio 80 godina bezbednosti

Nakon osamdeset godina stalnog napredovanja na polju bezbednosti, filozofija koju su postavili Assar Gabrielsson i Gustaf Larson, osnivaci Volvoa danas zvuci prikladnije i aktuelnije nego ikad: „Ljudi voze automobile. Zato jeste i bice uvek ideja vodilja za sve što radimo u Volvou, bezbednost.“

Volvo je 14. aprila ove godine proslavio osamdesetogodišnjicu svoga postojanja, tacno mesec dana nakon svetske premijere potpuno novih modela V70 i XC70 u Ženevi. Kao i uvek, novi modeli Volvo dolaze sa poboljšanim nivoom assar-gabrielsson-i-gustafbezbednosti i sa novim, proširenim vazdušnim zavesama koje u kombinaciji sa podesivim decijim sedištima sa jastucima, granicnicima sile na bezbednosnim pojasevima za decu i snažnom bocnom konstrukcijom pomažu efektivno u zaštiti dece svih uzrasta kod bocnih udaraca. Bezbednost dece uvek je bila važna za Volvo i on je prvi u svoje modele ugradio decija sedišta koja su okrenuta ka pozadi, šezdesetih godina prošlog veka.

Filozofija osnivaca Volvoa poslužila je kao temelj za mnoge bezbednosne naprave tokom svih godina postojanja. Jedan od primera je sigurnosni kavez koji je 1944. godine imao Volvo model PV 444 i to zajedno sa laminiranim vetrobranskim staklom.

Sigurnosni pojas sa tri tacke pricvršcivanja jedan je od najvažnijih izuma Volvoa koji se pojavio 1959. godine. Ovaj tehnicki izum je možda spasao najviše života u istoriji covecanstva.

Sistem zaštite protiv bocnih udaraca (SIPS) uveden je 1991. godine, a za njim je usledio Sistem zaštite od trzajnih povreda vrata (WHIPS) 1998. Današnji modeli dolaze sa posebnim zonama gužvanja uvedenim 1966. godine koje su tokom godina usavršavane uvodjenjem cetiri vrste celika kako bi se optimizovale i apsorbovale sile udarca.

Tokom poslednjih 37 godina, Volvo istraživacki tim za sudare ucio je i razvijao se na saznanjima koja su proucavana na stvarnim saobracajnim nesrecama. Zakljucci izvedeni iz ovih istraživanja pomogli su razvoju svih buducih Volvo tehnologija.

historical-parade

Kada je u pitanju vizija i pogled u buducnost, Volvo stremi ka potpuno bezbednoj okolini za vožnju. To znaci da bi buduci automobili trebalo da budu opremljeni inteligentnim sistemima koji ce da poboljšaju budnost vozaca i koji ce da preuzmu kontrolu u slucajevima kada vozac ne reaguje na vreme u opasnim situacijama.

Progres na ovom planu vec je vidljiv. Tu su BLIS Sistem upozorenja o mrtvom uglu, koji upozorava na vozila koja se zateknu u mrtvom uglu iza vozaca, i CWBS Sistem upozorenja o sudaru sa osloncem za kocenje koji, u kombinaciji sa vizuelnim i zvucnim upozorenjima, stavlja kocnice u stanje pripravnosti tako da pomaže vozacu da izbegne naleanje na vozilo ispred.

„Suština naše nove filozofije bezbednosti je postavljanje ljudske sposobnosti u središte istraživanja i razvoja svih buducih sistema zaštite. Cilj je da se pomogne vozacu da zadrži ruke na volanu, a pogled na putu,“ pojašnjava Ingrid Skogsmo, direktor Volvo centra za bezbednost, koja je bila imenovana i ženom godine u uglednom casopisu Automotive News.

Prekretnice u razvoju bezbednosti u Volvou
1944 Sigurnosni kavez
1959 Sigurnosni pojasevi sa tri tacke pricvršcivanja
1964 Prototip prvog decijeg sedišta okrenutog ka pozadi
1966 Zone gužvanja

1967 Sigurnosni pojasevi za zadnja sedišta
1968 Nasloni za glavu na prednjim sedištima
1974 Branici koji upijaju energiju
1974 Rezervoar za gorivo zašticen od sudara
1982 Zaštita kod potapanja
1984 ABS
1987 Vazdušni jastuk za vozaca
1990 Ugradjeno decije sedište sa jastukom
1991 Sistem zaštite od bocnih udaraca (SIPS)
1997 Sistem zaštite kod prevrtanja (za C70 coupe) (ROPS)
1998 Sistem zaštite od trzajnih povreda (WHIPS)
1998 Vazdušna zavesa (IC)
2000 Dvostepeni vazdušni jastuci
2003 Inteligentni sistem informisanja vozaca (IDIS)
2004 Sistem provere mrtvog ugla (BLIS)
2004 Prilagodljivi tempomat (ACC)
2006 Licni komunikator sa vozilom (PCC)
2006 Aktivna pokretna Bi-Xenon svetla
2006 Sistem upozorenja o sudaru sa osloncem za kocenje (CWBS).

Izvor: Net Auto

PROSLEDITE ČLANAK PRIJATELJIMA ILI POSLOVNIM PARTNERIMA.