Šta poneti na put leti

Put na more – kako to lepo zvuči

Pre nego što po kratkom postupku ubacite porodicu u automobil i sa širokim osmehom na licu se zaputite ka morskoj obali, sedite na trenutak i prisetite se svih onih sitnica koje bi mogle da vam zatrebaju usput.

Kada pomislimo na moguce gužve na granici i samim putevima, pri cemu sunce nemilosrdno prži, logicno je da imamo solidnu rezervu vode – vrednost ove dragocene tecnosti je u direktnoj vezi sa udaljenošcu prvog naselja, tj. prodavnice ili restorana. Naravno, hrana takodje dobro dodje ali ne lako kvarljiva i previše teška, narocito kada je u pitanju vozac. Idealni su keks, suvo i koštunjicavo voce (orah, lešnik, badem), sendvici, razne slane grickalice …

Ukoliko sa sobom vodite decu, obavezno im obezbedite neku zanimaciju – igracke, knjigu ili nešto drugo što ce ima zaokupiti pažnju. Stvari kao što su pelene, kreme, hrana i rezervna odeca za malu decu neka budu na dohvat ruke, kako ne biste morali da raskopate ceo prtljažnik da biste došli do njih.

Koliko god je automobil tehnicki ispravan, kvar je uvek moguc pa ponesite alat. Naravno, kod savremenih automobila prosecan vozac može malo toga uraditi, ali uvek treba biti spreman za neku manju intervenciju. Obavezno proveriti i da li je rezervna guma ispravna i koliki je pritisak vazduha u njoj.

Obavezno poneti putnu kartu, bez obzira koliko dobro poznajete put, a idealno je imati i uredjaj za satelitsku navigaciju.

U slucaju kvara ili druge nepredvidjene situacije možete pozvati Auto-moto savez Srbije (broj telefona 987), koji preko svojih partnera pruža pomoc i u inostranstvu. O paketima osiguranja i drugim potrebnim dokumentima takodje se možete informisati kod AMSS.

Izvor: Auto Vesti