Saobraćaj usporen

Stanje na putevima za 5. februar 2012.

Saobraćaj se odvija nešto usporenije, jer i dalje na pojedinim mestima ima snega. Autoputevi i glavni magistralni putevi prohodni.

Saobraćaj u Srbiji se i danas odvija nešto usporenije, jer i dalje na pojedinim mestima ima snega u u raskvašenom stanju, ali su autoputevi i glavni magistralni putevi prohodni, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na putevima drugog i trećeg prioriteta na području Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Kragujevca, Kruševca, Užica, Ivanjice, visina snega na kolovozu je od pet do deset cm, pa se saobraćaj obavlja veoma otežano.

Pojedini regionalni putevi zbog visokih snežnih nanosa u regionima Novog Pazara i Sjenice su neprohodni, dok se na nekim deonicama u tim regionima saobraćaj obavlja samo jednom trakom.  Na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima, pored snega i jakog mraza, vetar dodatno pravi problem i stvara snežne nanose.

Najviše problema ima na putnom pravcu ka Kopaoniku iz pravca Brusa,  ka Staroj planini, kao i na prilaznim putevima Tari i Divčibarama.  Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Preko mosta „Gazela“ u Beogradu na autoputu E-75 zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.  Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd – Novi Sad – Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na deonici regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje – Bijelo Polje, u neposrednoj blizini graničnog prelaza Brodarevo ka Crnoj Gori, do 6. februara neće biti obustava saobraćaja u ustaljenim terminima, jer se zbog niskih temperatura i snega odlaže izvođenje radova.

Izvor teksta i slika: RTS