Održavanje vozila u ovlašćenim auto servisima

Auto Servis Ljudi

Održavanje vozila je često najbolje poveriti ovlašćenim auto servisima. Prednosti su:

  • Obučeni majstori i najsavremenija dijagnostika;
  • Garancija na rad i rezervne delove;
  • Vrednost Vašeg vozila je veća ukoliko je servisna knjižica overena u servisu ovlašćenom od strane proizvođača;
  • Ovlašćeni servisi uvek koriste originalne auto delove, kvalitetna ulja, maziva i tečnosti.

Da li morate da idete u ovlašćeni servis?

Ukoliko je Vaš automobil pod garancijom, morate da idete u ovlašćene servise, ako vršite servisiranje ili popravke na drugim mestma garanciju možete izgubiti.

U načelu, ovlašćeni servisi su dužni da poštuju procedure servisiranja i popravki koju im propisuje proizvodjač automobila. I da Vas poštuju kao kupca, od kojeg živi i proizvodjač vozila i serviser.

Medjutim, ako se malo raspitate i proguglate ovu temu, naići ćete na kritike, nezadovoljstvo pa i bes vlasnika automobila koji su koristili usluge pojedinih servisa.

To što je serviser ovlašćen, ne znači da svoj posao obavlja dobro, ponajmanje da brine o svom kupcu. Obzirom da ih ima malo, praktično su monopolisti na našem tržištu i ako ne želite (ili niste u mogućnosti) da odete u drugi grad, ne ostaje Vam ništa drugo nego da trpite servisera koji je u Vašoj blizini.

Ako ste nezadovoljni servisom u koji idete, promenite ga, makar kod redovnog servisiranja ili u slučajevima kada kvar nije velik i dozvoljava Vam da vozite auto. Ja svoje vozilo vozim na servis 50 km udaljen od grada u kojem živim, a koji ima dva ovlašćena servisera. Duga je priča zašto to radim, ali do kraja nisam na gubitku. Napravim izlet, potrošim nešto goriva i vremena, ali me npr. drugi servis košta 10.000 dinara manje nego kod servisera koji mi je iza ćoška. Prošetam, pojedem nešto i kada prodje dan zaradio sam 70 evra. Još bolje, osećam se dobro, plaćam onoga za koga smatram da zaslužuje moj novac.

Ukoliko vozite stariji automobil, moguće je da ćete imati jeftinije servisiranje i popravke kod lokalnog majstora, koji nije preporučen od proizvodjača, ali zna svoj posao i obavlja ga pošteno. Raspitajte se kod poznanika, preporuka više vredi od sjaja bilo koje reklame i nalickanog servisa. Ne zaboravite da auto servis ne čine zgrade nego ljudi.

PROSLEDITE ČLANAK PRIJATELJIMA ILI POSLOVNIM PARTNERIMA.