GPS Garmin nüvi 360 – za put oko sveta!

garmin5mGPS uredjaji su dugo vremena, cak i na našim prostorima, smatrani za nevažne delove IT sfere i stvari koje nikada nece naci mesto u automobilma širom sveta. Medjutim, vremena se menjaju, potrebe vozaca automobila su sve vece i vece, pa GPS iznova ulazi na velika vrata na tržište Srbije, koje ga možda još uvek nije u potpunosti prihvatilo niti je spremno za njega.

Ne samo zato što cena nije pristupacna, vec i zbog toga što veliki GPS proizvodjaci još uvek nisu predstavili detaljne mape Srbije (i Beograda), pa je korišcenje u našoj zemlji jako ograniceno. U poslednje vreme se situacija ipak menja nabolje i svedoci smo pojavljivanja nekih pionirskih mapa Beograda, pa cak i unutrašnjosti. Upravo iz razloga što trend GPS uredjaja uzima sve više i više maha u ostatku Evrope i polako se seli i u naše krajeve, odlucili smo da uzajmimo jedan od GPS uredjaja i testiramo ga. U pitanju je Garmin-ov model nüvi 360, a kako cete drugacije napraviti dobar test GPS uredjaja, nego kada ga zaista stavite u pogon. Nüvi smo koristili na putu od Srbije do Švajcarske, zatim u Nemackoj, pa u Ceškoj i na kraju u putu od Ceške do Srbije.

garmin0mNüvi je GPS uredjaj srednje velicine (9.5cm x 7.8cm su dimenzije ekrana), koji pored dominantnog displeja sa prednje strane ne poseduje nikakve dodatne dugmice. Taster za ukljucivanje je sa gornje strane, dok su sa strane konektor za memorijske kartice, konektor za USB i slušalice. Nüvi poseduje kožnu futrolu u koju se smešta kada se ne koristi, kao i dva dodatka koji omogucavaju da ovog mališu okacite na unutrašnju stranu šoferšajbne (ili neko drugo zgodno mesto). Kucište je izradjeno od kvalitetne plastike srebrne-metalik boje. Pored dominantnog ekrana, covek prosto ostane fasciniran koliko je mali risiver (antena) za prijem GPS-a. On se nalazi sa zadnje strane Garmin nüvi-ja i po potrebi se izvlaci. Kada je u poziciji unutar uredjaja, nüvi možete koristiti kao simulator željene rute, bez povezivanja sa satelitom.

garmin4mNakon kacenja i inicijalne kalibracije ekrana, koji je naravno osetljiv na dodir (touch-screen), nacicete se u osnovnom meniju programa koji se deli na tri sekcije (ne racunajuci one sa podešavanjima). Na >Kartu<, na >Kuda idemo< i na >Putni dodaci<. Stavka >Karta< otvorice vam mapu sa vašom trenutnom lokacijom i omogucice da tu poziciju uvecate ili umanjite. Pomeranjem ekrana posmatrate svoju okolinu ili skrolujete do nekog drugog grada, pa i zemlje. Stavka >Kuda idemo< je ujedno i najkorišcenija i najkorisnija u programu. Unošenjem države, grada, ulice i broja dobijate precizne informacije oko toga kojim putem treba da krenete da biste stigli na cilj. Ovde ce vas program redovno obasveštavati oko toga kojim putem treba da se krecete, gde je potrebno da skrenete, kojim delom ulice je potrebno voziti se i tako dalje. Još jedna korisna opcija stavke >Kuda idemo< leži u tome što možete odabrati i listu restorana, fast-food-ova, bioskopa, butika, pošta, bolnica i svega drugog što vam u nekom trenutku može zatrebati na vašem putovanju. GPS uredjaj ce vam tako posebnom bojom iscrtavati rutu, belim strelicama obeležavati gde je potrebno da skrenete a glasovno govoriti kada to treba da ucinite, pa je mogucnost greške zaista minimalna. Jedini problem na koji smo naišli jeste što nüvi 360 ne razlikuje uvek blage krivine ili razdvajanja puta, pa cete nekada (ali zaista jako retko), morati da se oslonite na sopstveni osecaj i logiku. Ovaj mod poseduje i odredjivanje vremena koje vam je potrebno da stignete na odredište (koje funkcioniše zaista dobro), kao i statistike ukupnog trajanje vožnje, prosecne brzine, maksimalne brzine i slicno. Takodje, nüvi preciznije meri brzinu automobila nego što to cine obrtaljke u samom vozilu, pa je naš test pokazao da smo se kretali od 15 do 20 kilometara na sat sporije nego što to pokazuje instrument tabla, pri brzinama vecim od 100 kilometara na cas..

garmin29mTreca stavka glavnog menija je takodje zanimljiva, a nije direktno vezana za pracenje puta, i zove se >Putni dodaci<. U ovoj sekciji cete lako moci da povežete i pustite svoju omiljenu numeru putem MP3 plejera (a koristeci postojeci USB port ili ubacivanjem memorijske SD kartice), ili koristiti nüvi kao handsfree ukoliko imate bluetooth telefon. Tu je i kursna lista odnosno konvertor valuta, recnik najkorišcenijih reci i fraza, vodic kroz odredjene zemlje i slicno. Ova sekcija se redovno dopunjuje pa je preporuceno da je osvežavate s vremena na vreme i sa interneta preuzimate nove fajlove (www.garmin.com).

garmin23mDo sada ste vec i sami videli pregršt pozitivnih strana ovog malenog i korisnog uredjaja. Na sve to možemo dodati i samu cinjenicu da kupovinom ovog (ili njemu slicnog) uredjaja nemate nikakve naknadne dodatne troškove. Nema nikakvih mesecnih pretplata, troškova, tarifa itd. Jednostavno ga povežete sa satelitom i to je to! Prijem signala je uvek dobar, osim u zatvorenom prostoru (kuca, tunel i slicno). Garmin Nüvi 360 poseduje i svoju litijumsku bateriju, a punjenje iste je moguce putem klasicnog adaptera ili posebnog adaptera za automobil. Dakle, male su šanse da ikada ostanete bez izvora elektricne energije, koji bi pokretao ovaj GPS. Kada pak govorimo o negativnim osobinama nüvi-ja, moramo reci da nam se ne dopada to što ugao vidljivosti nije najsjajniji, pa se lako dogadja da suvozac ne vidi apsolutno ništa ako je ekran minimalno okrenut ka vozacu. Dalje, GPS se nešto teže montira na vakumski nosac koji stoji na šoferšajbni, a suviše lako ispada prilikom pomeranja, što može biti vrlo frustrirajuce. Takodje, program (barem u verziji na Hrvatskom pa možda to zaista možemo pripisati jeziku) nazive država ispisuje onako kako se oni zovu u originalu, pa cete Švajcarsku upisivati kao Suisse a ne Swiss ili Switzerland itd, a Madjarsku cak ne mogu ni ponovo napisati a da ne pogledam u GPS. To ce vas ograniciti da zemlje tražite po prvom pocetnom slovu i nadate se da nije drugacije od onog koje vi znate. Takodje, pomalo smeta potreba da se destinacija upiše do krajnje adrese, odnosno ulice i broja, što može biti problem ako želite samo da dodjete do recimo Beca, ali ne i do neke ulice u Becu. To samim tim zahteva da upisujete neko slucajno odabrano ime ulice, cisto kako biste dobili približnu rutu.

Konacno, ono što ce mnoge barem u ovom trenutku odvratiti od kupovine GPS-a, pored vec pomenutog nepostojanja mapa za Srbiju, jeste nešto viša cena, koja se za ovaj nüvi krece oko 600 evra sa porezom. Naravno, na tržištu postoje i nešto povoljnija rešenja, sa pocetnom cenom od oko 200 evra, pa možda u njima treba tražiti idealan proizvod, barem još neko vreme.

Kontakt: Infoteam
Cena: 52.534,00 din.

Izvor: Speed industry

PROSLEDITE ČLANAK PRIJATELJIMA ILI POSLOVNIM PARTNERIMA.