BusPlus SMS servis najave dolaska vozila počinje sa naplatom

BusPlus SMS servis najave dolaska vozila počinje sa naplatom

Nakon šest meseci besplatnog korišćenja, usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu, poznatija kao “SMS servis” počeće sa naplatom od nedelje 16. septembra. Za korisnike mobilnih mreža Telekom i Vip, cena po upitu iznosiće 2,5 dinara bez PDV, dok će korisnici Telenora za ovu uslugu izdvajati 3,0 dinara bez PDV.

Informisanje putnika doprinosi većoj efikasnosti čitavog sistema javnog prevoza zbog mogućnosti planiranja vožnje i presedanja. Kada putnik zna koje vozilo pristiže na stanicu može brže da stigne na željeno odredište tako što će ući u vozilo koje nailazi, napraviti presedanje, a neće gubiti vreme na čekanje vozila koje je daleko.

Time je ceo sistem javnog prevoza efikasniji, na stanicama ima manje ljudi, a vozila su rasterećenija jer je bolji protok putnika u saobraćaju. Ova usluga do sada je naišla na veliko odobravanje građana. U proteklom periodu dnevno je beleženo u proseku 800 hiljada upita za obaveštenje o nailasku vozila.

Pozivom na *011*kod stanice# putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. Pored toga, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 moguće je dobiti i podatak o nailasku vozila u minutima. Putnici koji čekaju prevoz na početnim stanicama, dobijaju uvid o udaljenosti vozila koja nailaze iz suprotnog smera.

Podsećanja radi, *011* je pozivni znak, dok broj pre tarabe (#) označava jedinstveni kod stanice koji je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom.

izvor: PR BusPlus