Škoda

Škoda proizvodnja automobila

Škoda Auto a. s. je vodeći proizvođač automobila u Češkoj Republici. Danas je deo nemačkog proizvođača Folksvagen grupe.

Folksvagenove investicije u stil i mehaniku novih modela, otvorilo je novu stranicu u istoriji Škode. Model Felicija iz 1996. se i dalje bazirao na Favoritu, ali je kvalitet dobio potpuno novu dimenziju. U Češkoj, kao i u ostalim zemljama u tranziciji, Felicija je postala vrlo popularan automobil, koji se mogao kupiti po povoljnim uslovima. Sledeći modeli: Oktavija i Fabija, su konačno ispunili uslove tržišta Evropske unije. Oktavija je pravljena po uzoru na Folksvagenov Golf. Verovatno, sledeći izazov Škode, je da proizvede automobil, nezavisan od matične Folksvagen grupe.

Škoda proizvodnja

Škoda Plzenj, zvanično Škoda Holding a. s. je češka kompanija sa dugom tradicijom, danas sa sedištem u Pragu (ranije u Plzenju).

Škoda Transportation a.s.
Borská 2922/32
301 00 Plzeň
Czech Republic

Modeli Škoda automobila

Modeli Škoda automobila su izuzetno prepoznatljivi po svom dizajnu, a asortiman koji pružaju Škoda dileri u Srbiji obuhvata sledeće modele:

Citigo – Fabia – Fabia Combi – Roomster – Octavia – Octavia Combi  – Yeti – Superb – Superb Combi – Praktik

Slike Škoda automobila

Sve o Škoda automobilima

Ovaj sajt predstavlja Vam brend Škoda kroz niz članaka o njihovim modelima, inovacijama, standardnoj i dodatnoj opremi, vrsti i kvalitetu motora, cenama itd. Na njemu možete naći i spisak dilera Škoda automobila, kompanije u kojima možete naći polovne ili nove Škoda automobile, prodavnice auto delova za Škoda, auto servisi za Škoda itd.

Škoda automobili

PROSLEDITE ČLANAK PRIJATELJIMA ILI POSLOVNIM PARTNERIMA.