Renault – Reno

Renault - Reno
Renault (Reno) modele automobila proizvodi istoimena francuska kompanija, osnovana 1899. godine od strane braće Reno (Luja, Marsela i Ferdinanda), a trenutno radi u partnerstvu sa Nisanom. Pored automobila, u okviru ove kompanije se proizvode i kombi vozila, autobusi, kamioni i traktori. Renault ima i tim za Formulu 1, uspešni Reno  F1 tim.

Reno-ovi putnički automobili nadaleko su poznati. To su savremeni porodični automobili, koji su u vrhu po na testovima bezbednosti motornih vozila na putu. Renaultov inovativni duh ogleda se i u sloganu ove kompanije, koji glasi: Francuski napredak ubrzava Renault.

Renault proizvodnja

Sedište Renaulta nalazi se u Bulonj Bijankuru, u Francuskoj. U kompaniji je danas zaposleno oko 129.000 ljudi.

Modeli Renault (Reno) automobila

Modeli Renault automobila, kojei se mogu kupiti kao novi modeli u Srbiji, su:

TwingoClioThaliaKangooMeganeFluenceKoleosLagunaLatitudeEspaceTrafic

Reno-ovi modeli automobila su predstavljeni na posebnim stranama, dok u galeriji ispod možete pogledati izabrane slike modela.

Renault (Reno) slike

Sve o Renault automobilima

Reno automobili su na ovom sajtu predstavljeni člancima o modelima automobila, novitetima, motorima, tipskoj i dodatnoj opremi, cenama… Takođe, predstavljena je ponuda dilera u Srbiji, Reno prodaja novih automobila, Reno polovni automobili, auto servisi, prodavnice auto delova… Sve to možete pogledati preko sledećeg linka:

Renault (Reno) automobili