Povratak u budućnost

Ako vas put nanese u neki od Muzeja automobilizma, videcete da su prvi automobili bili opremljeni tockovima koji su bili obloženi debelom gumenom oblogom koja je, pre svega, imala ulogu da poboljša udobnost. I tako se vozilo sve do pojave pneumatskih guma. Od tada pa do danas pneumatici su obavezni deo svakog vozila, i niko ne dovodi u pitanje tu cinjenicu. Jedino što se tražilo od njih je da prate razvoj automobile i omoguce im da i dalje budu sigurni u vožnji koja je postala brža i zahtevnija. tire-tweel

Na razne nacine pokušavano je da se brojna „ranjiva“ mesta pneumatskih guma prevazidju – preko konstrukcije, novih materijala… Medjutim, sve je to uspevalo ili odlazilo u zaborav, ali pneumatska guma ostala je ono što je bila i kod Thomsona i kod Dunlopa – obloga napunjena vazduhom koja služi da prima i prenosi pogonske sile, koci, nosi teret i omoguci udobnu vožnju. Ponekad je neka od tih osobina trpela na racun neke druge, ali to je realnost u svetu pneumatika.

Opcija da tocak bude u jednom komadu oduvek je bila vrlo atraktivna i brojni su pokušaji da se to ostvari. Još 1982. godine, u vreme svoje najvece moc , Good Year pokušao je da ostvari tako nešto i nazvao ga lntegral Wheel Tire. Ali to nije zaživelo. Potom se pojavio švedski inženjer Hansson 1988. sa slicnim konceptom i na kraju 2004. vodeci svetski proizvodjac pneumatika Michelin, sa svojim izumom.

Michelin je svoje rešenje predstavio na prošlogodišnjem North American Auto Show – NAIAS u Detroitu, pod nazivom Tweel i predstavlja kombinaciju Tire i Tweel. Konstrukcijski je vrlo prosta, kudikamo prostija od pneumatskih guma i sastoji se od necega što bi trebalo da bude naplatak koji povezuje, sve to sa osovinom, poliuretanskog prstena sa paocima, brejkera i gumenog gazeceg dela. Tako da u stvari zamenjuje kompletan tocak.

michelin_tweelU Michelinu navode da Tweel ima niz prednosti u odnosu na radijalne pneumatike. Najpre jednostavnost izrade i konstrukcije, pa smanjenje broja delova i težine, potom nemogucnost proboja i oštecenja, duži životni vek i jednostavno protektiranje. Sa stanovišta voznih osobina Tweel zadržava sve dobre osobine radijalnih pneumatika i strahovito poboljšava ono što je „rak rana“ svih pneumatika – bocnu stabilnost. Time se znacajno poboljšavaju i upravljivost na pravcu i u krivi­ni i osecaj vožnje na volanu.

S obzirom da je Tweel neka vrsta amortizujuceg sistema, postoji mogucnost da postojeci sistem amortizacije potpuno ili konceptualno, zameni ili da ga rapidno smanji. Za to je neophodno da se radi na materijalima za poliuretanski prsten i paoke kako bi taj najosetljiviji deo postao ono što se predvidja. Predvidjen životni vek Tweela je najmanje duplo duži od životnog veka pneumatika što uz mogucnost protektiranja cini da on bude gotovo koliko i životni vek automobila. Tweel je u fazi ozbiljnih ispitivanja, cak i na automobilima, i jedini „problem“ je zasada buka pri brzinama preko 80 km/h. Do trenutka dok ovo inovativno rešenje ne bude potpuno spremno da zameni pneumatske gume, primenjivace se za neka vozila koja se manje opterecuju i sporije krecu kao i u vojne svrhe.
Naravno, kao i svakoj novini i ovoj, trebace dosta vremena da zaživi. Ali, kako kažu ljudi iz Michelin American Research and Development Co i radijalnim gumama je trebalo tridesetak godina da postanu

Sedam brzina za manju potrošnju i bolje performanse

Od jeseni 2003. godine Mercedes-Benz sve svoje modele sa osam cilindara E-klase, S-klase, CL-klase i SL-klase serijski oprema novim i inovativnim automatskim menjacem 7G-TRONIC. Menjac izvanrednih svojstava donosi brojne prednosti, medju kojima treba istadji istaknuti smanjenu potrošnju goriva, vecu udobnost i vecu brzinu menjanja stepena prenosa.
7g-tronic-1Ovo je prvi menjac u serijskom automobilu koji ima cak sedam stepena prenosa za vožnju napred i dva stepenaqza vožnju unazad. Time Mercedes-Benz ponovno dokazuje svoju tehnološku superiornost u svetu putnickih automobila.

Novi automatski menjac, konstruisan je da bi izdržao visoke obrtne momente do 700 Nm, i ugradjuje se u modele E 500, S 430, S 500, CL 500 i SL 500 u kojima je zamenio automatski petostepeni menjac.

Zahvaljujuci tehnickom napretku, novi menjac u mnogo cemu nadmašuje dosadašnji. Potrošnja se, z avisno od modela uslovima za testiranje, smanjila i do 0,6 litara, što je respektabilnih pet odsto, dok u realnim svakodnevnim uslovima ušteda prelazi i jednu litru na 100 kilometara. Vreme promene stepena prenosa sada je skraceno izmedju 0,1 i 0,2 sekunde, što kao posledicu ima još spontaniji odziv na gas i bolja ubrzanja. U odnosu na dosadašnji menjac, ubrzanja od 0 do 100 km/h su bolja i do 0,3 sekunde. Još je veci efekat na medjuubrzanja. Za ubrzanje od 60 do 120 km/h sada je, zavisno od modela, potrebno i do 2,1 sekunde manje. Uz sve nabrojano mora da se naglasi da je menjanje brzina sada osetno nežnije i tiše, što znacajno doprinosi komforu. Dodatni doprinos komforu i potrošnji je i to što ovaj menjac sada omogucuje znatno manje naprezanje motora (pri brzini od 100 km/h, broj obrtaja je, zavisno od situaciji, za 800 do 1000 manji). Osim standardnog nacina rada vozacu je na raspolaganju i rucno menjanje, kao i komforni C2 nacin prilikom kojeg vozilo krece u drugoj brzini i ranije menja stepene prenosa što rezultira dodatnim povecanjem komfora i smanjenjem potrošnje.
Svoje impresivne karakteristike novi menjac, može pre svega da zahvali povecanju broja brzina na sedam i upotrebi najsavremenijih materijala. 7g-tronicTako je, da bi masa kod 7G-TRONIC-a ostala gotovo ista kao kod menjaca s pet brzina, upotrebljen ultralaki magnezijum. Ovaj menjac je za samo 41 mm duži i za oko 2 santimetara uži od prethodnika što je dodatna potvrda kolika je pažnja posvecena njegovoj konstrukciji.

Novorazvijeni 7G-TRONIC predstavlja petu generaciju automatskih menjaca marke Mercedes-Benz i tako nastavlja dugu i uspešnu tradiciju: od 1959. godine kompanija iz Štutgarta proizvela je više od 11 miliona automatskih menjaca. Danas su svi modeli S-klase serijski opremljeni automatskim menjacem, a za njega se odlucuje i 88 odsto kupaca E-klase kao i 65 odsto kupaca C-klase.

Izvor: Net Auto