Polaganje po novom od 60,000 dinara

Polaganje po novom od 60,000 dinara

Novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita, objavljen je krajem maja meseca, a na snagu će stupiti za nešto više od mesec dana, što je vrlo lako zaključiti po gužvama koje vladaju u auto-školama.

25. oktobra će novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita stupiti na snagu, a svi koji žele da vozačku dozvolu dobiju po starom pravilniku moraće do tada da odaberu sebi auto-školu.

Novi pravilnik će doneti i nove cene, koje će biti znatno veće od postojećih. Cene još uvek nisu poznate, ali prema prvim informacijama za polaganje vozačke obuke za „B“ kategoriju biće potrebno najmanje 60,000 dinara, dok prema glasinama cene idu i do 80,000 dinara.

Osim više cene, kandidate čeka i veći broj časova i obavezna teorijska nastava, a novina će biti i obavezni časovi prve pomoći, koji će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela.

Svima koji se do 25. oktobra prijave za polaganje vozačkog ispita biće ostavljen rok od tri meseca da završe obuku (do 25. januara 2013). Ukoliko kandidati do tada ne završe obuku moraće na put do vozačke da krenu po novom pravilniku.

Izvor: Auto Portal