Kako su nastale poznate automobilske marke – 2 deo

Jaguar

Veliki broj modela automobila poneo je ime životinja, tako da u tom pogledu sir_william_lyonsnisu izostale ni “velike macke”, kao što su tigar, panter, puma, kugar, ris i naravno – jaguar. Pri tome je zanimljivo da je cak i covek koji je nadenuo ime jaguaru i sam bio “lav” (lajon) – Vilijam Lajons.

Lajons je u svojoj karijeri najpre proizvodio prikolice za motocikle. Njegov poslovni partner bio je Viliam Volmsli i njihova firma Svelou Sajdkar je u 1927. uvela u proizvodnju i karoserije za automobile.
Naziv kompanijem je proširen u Svelou Sajdkar & Koucbilding. Naredne godine je proizvodnja prikolica za motocikle naglo opala pa je i naziv firme tome prilagodjen.

U jesen 1931. Lajons je uveo u proizvodnju sportski auto sa motorom standard 16 i poneo oznaku s.s., skracenicu jaguar-1928prethodnog naziva firme. Do 1936. proizvodjeni su modeli s.s.I i s.s.II i tada je osnovana nova kompanija, S.S. Kars, za proizvodnju automobila. Stara kompanija je pri tome zadržala svoj dotadašnji naziv. Istovremeno je uveden novi model koji je poneo naziv s.s.jaguar.

Drugi svetski rat doveo je do izostavljanja slova s.s. iz naziva pošto su podsecala na ozloglašene nacisticke vojne jedinice. Slova su pri tome i zakošena što je doprinelo estetici.U 1945. izmenjen je i naziv fabrike (Jaguar Kars) i ime je zadržano i nakon višegodišnjeg udruživanja u kompaniju Britiš Lejland.

Vilijam Lajons je ostao na dužnosti predsednika kompanije sve do 1972. kada se penzionisao. U 1960. otkupio je fabriku Daimler i proizvodjaca kamiona Gaj Motors u 1961. a potom su se sve te firme udružile u Britiš Motor Korporejšn u 1966. U 1984. Jaguar i Daimler su se razdvojili a od 1990. obe ove firme pripadaju Fordu.

NSU

Firma Nekarsulmer Farradverke osnovana je 1886. radi proizvodnje bicikla ali je nakon tri godine pocela da snabdeva automobilsku industriju delovima. Oznaka NSU usvojena je 1892. Od 1913. zvanicni naziv fabrike izmenjen je u Nekarsulmer Farcojgverke. U 1905. zapocela je proizvodnja belgijskog automobila pajp a potom se pojavio i model sopstvene konstrukcije. U Nekarsulmu proizvodnja automobila obustavljena je u 1929. a nova fabrika u Hajlbronu prodata Fiatu i njoj je krenula licencna proizvodnja u 1930.

nsu

NSU je nastavio da proizvodi motocikle a u 1933./1934. su izradjena tri prototipa automobila konstruisana od strane Ferdinanda Poršea, ali nisu uvedena u proizvodnju. Kasnije su ti prototipovi dalje usavršeni u VW. NSU se vratio na tržište automobila u 1957. sa modelom NSU princ, minijaturtnim automobilom ali sa cetiri tocka i cetiri sedišta. Tokom 60-tih godina kompanija je uložila ogromna sredstva u razvoj motora vankel što ju je dovelo u nezavidnu finansijsku situaciju tako da je u 1969. došlo do fuzije sa Audiem. Nova firma dobila je veoma dugacak naziv – Audi NSU Auto-Union. Ubrzo su tri slova NSU izostavljena a Audi je sa VW-om osnovao novu Grupaciju.

Oldsmobile

ransom-olds_1950Rensom Eli Olds dao je svoje ime dvema razlicitim automobilskim markama, oldsmobile-logo1Oldsmobil i Reo. U prvo vreme, dok je bio zaposlen u fabrici svoga oca Plinija F. Oldsa, konstruisao je nekoliko eksperimentalnih automobila pogonjenih parnim mašinama i elektro-motorima. Kasnije, kada je zapoceo da proizvodi automobile pogonjene motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, osnovao je novu fabriku Olds Motor Veikl u avgustu 1897. Nekoliko automobila bilo je proizvedeno još pre osnivanja fabrike.Ukupan broj vozila proizvedenih u toj maloj fabrici u Lensingu bio je neznatan, prema nekim izvorima samo pet. U maju 1899. osnovao je novu fabriku u Detroitu, Olds Motor Vorks i ta firma je uskoro postala uspešna zahvaljujuci malom automobilu oldsmobil c.d., koji je kao prvi u svetu uveden u masovnu proizvodnju. Pre toga automobili su nosili oznaku olds. Kada su osnivaci firme i deonicari ispostavili zahtev za proizvodnju skupljih modela, Rensom E. Olds je u januaru 1904. napustio kompaniju i osnovao novu firmu u Lensingu, koju je nazvao REO prema svojim inicijalima. Firma Olds bila je prodata Vilijamu C. Duranu za tri miliona dolara u novembru 1908. U 1913. za generalnog direktora postavljen je Carls V. Neš. Dugogodišnji logo Oldsmobila je globus okružen prstenom (slicno Saturnu).

… Nastavice se

Izvor: Net Auto