Ford

Ford

Ford modele automobila proizvodi istoimena američka kompanija Ford Motor Company, osnovana 1903. godine, od strane Henrija Forda, u gradu Detroit u američkoj državi Mičigen. Kompanija proizvodi putnički i komercijalni program, kao i automobilske delove. Fordov koncern danas je treći najveći svetski proizvođač automobila. Kompanija zapošljava oko 350.000 ljudi.

Ford je izuzetno uspešan brend u svim oblastima motosporta. U Formuli 1 u partnerstvu Ford-Cosworth apsolutno je na prvom mestu po broju osvojenih Velikih nagrada i šampionata.

Ford proizvodnja automobila

Sedište Forda nalazi se u Diebornu (SAD), a automobili se proizvode, pored SAD-a, i u evropskim zemljama. Fordova najproduktivnija fabrika u Evropi nalazi se u Saarlouisu, u Nemačkoj.

Modeli Ford automobila

Modeli Ford automobila, a koje možete kupiti kod Ford dilera novih automobila u Srbiji su:

FiestaCa –  Novi FocusB-MAX  – C-MAXC-MAX GrandMondeo S-MAX KugaGalaxy – Nova Fiesta Van – Transit Connect – Transit Chassis Cab – Tourneo – Transit – Transit Minibus

Ford modeli automobila su predstavljeni na posebnim stranama, a u galeriji slika pogledajte naš izbor njihovih fotografija.

Ford slike

Sve o Ford automobilima

Na ovom sajtu Ford brend je predstavljem većim brojem članaka o modelima automobila, novitetima, motorima, tipskoj i dodatnoj opremi, cenama… Predstavili smo i ponudu dilera u Srbiji, prodaju Fordovih novih i polovnih automobila, auto servise, prodavnice auto delova… Sve to možete pogledati na ovom linku:

Ford automobili

PROSLEDITE ČLANAK PRIJATELJIMA ILI POSLOVNIM PARTNERIMA.