Fijat punto najčešće na meti lopova u Beogradu

Fijat punto najčešće na meti lopova u Beogradu

Na meti lopova u Beogradu sve više su Fijatovi automobili, posebno Fijat Punto, jer ih građani sve ćešće voze i najtraženiji na tržištu su delovi za njih.

Sada Zastavin program, odnosno Jugo, došao je u drugi plan u odnosu na Fijatova vozila, pa je Fijat punto najkradenije vozilo u Beogradu, rekao je za televiziju B92 Borislav Kovačević iz Odseka za suzbijanje delikata na motornim vozilima.

Prema njegovim rečima, u avgustu je zabeleženo devet krađa Punta od ukupno ukradenih 58 vozila. Pored Fijata, na meti lopova najviše su vozila Folksvagena i Renoa. Kradu se i luksuzni džipovi, ali mnogo manje. Prosečno se u Beogradu ukradu dva automobila, prenela je televizija.

Profesionalnom lopovu treba samo 23 sekunde da na luksuznom džipu iseče lim na vratima, izvuče kablove, onesposobi alarm i startuje motor. Vozila se kradu uglavnom na velikim parkinzima, oko bolnica ili tržnih centara.

Sve češće uzrok krađa je nepažnja vlasnika, kada izađu na kratko da nešto kupe. Lopovima za to nije potreban ni specijalan alat, ni posebna obuka. Najčešće to rade ispred apoteka, auto servisaili kioska.

Izvor: Blic